Piedāvājam augu pazinēju receptes, kā pavasarī celt galdā svaigākos zaļumus, ko citi nadzīgi izravē kā nezāles.
Sarmīte Brūvere no Umurgas pagasta savulaik bija Latvijas Televīzijas šova Īstās latvju saimnieces uzvarētāja. Viņu mēdz dēvēt par īstu zāļu sievu. Vaicāta par savvaļas labumu izmantošanu, viņa uzreiz klāj vaļā, ka pavasari sāk ar gārsu. Tajā ir milzu spēks, it īpaši mazajās lapiņās, kas knapi izspraukušās no zemes. Gārsu pat nevajag īpaši gatavot, skrienot garām, var noplūkt un iemest mutē. Tikpat laba ir virza, kamēr vēl nav uzziedējusi. Turklāt tā dziedina – labi noņem sāpes. Virzas zaļumus sagriež un iejauc salātos. Ja ir tādi ēdāji, kam nezāles netīk, viņus var piemānīt, ja virzu liek salātos kopā ar lociņiem, salātlapām un dabas ķiplokiem jeb lakšiem no pašu dārza.
Lasi vēl: Lūk, kādas ir zaļās tējas ēnas puses – esi piesardzīgs!
Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu vērtīgas receptes veselībai!